Terminatorul László Kövér se întoarce. „Un politician dominat de patimi şi înclinaţii spre ură”

de Dorin Suciu

                                                                        (apărut în Jurnalul Național)

Viața bate filmul! Mai tare decât Arnold Schwarzeneger cu al său: „Iꞌll be back!”, László Kövér se întoarce! Itt és most! Aici și acum! Chiar dacă dna Anastase și dl Blaga l-au rugat politicos, chiar umil, să se întoarcă abia după terminarea campaniei electorale din România…

Să vedem totuși cine este Terminatorul Bazinului Carpatic.

După o serioasă investigație am aflat că László Kövér – n. 29 dec. 1959 – actualul președinte al Parlamentului Ungarei, este un produs al nomenclaturii comuniste. După stagiul în Uniunea Tineretului Socialist Muncitoresc ungar, cariera sa a debutat cu postul de cercetător la Institutul de sociologie de pe lângă Comitetul Central al Partidului Socialist Muncitoresc Ungar. Calitate în care a devenit și beneficiar al unor burse Soros.

În 1988, împreună cu Viktor Orban, Zsolt Nemeth și alții, László Kövér a fondat Federația Tinerilor Democrat Liberali – Fidesz. După venirea la putere a Fidesz în 1998, a devenit ministru fără portofoliu însărcinat cu coordonarea serviciilor secrete ungare.

Prima ședință de instalare este anecdotică: Kövér debutează prin a citi conducerii serviciilor fragmente din Biblie! Cere autobiografii amănunțite privind originea și activitatea subordonaților. Epurează serviciile secrete de persoanele cu simpatii socialiste sau liber-democrate și de origine evreiască. Crește cu 80% salariile lucrătorilor din servicii pentru a le câștiga loialitatea. Politizează intens activitatea serviciilor secrete ungare. Dispune ascultarea telefoanelor și monitorizarea politicienilor din opoziție, instaurând o atmosferă de suspiciune și teamă. Efectiv, face poliție politică.

Este implicat politic și ca șef al serviciilor secrete în incitarea și chiar intoxicarea minorităților din țările vecine Ungariei. Printre acțiunile instrumentate de Kövér se numără: Operațiunea Duna in care au fost intoxicați liderii unor formații ale minorităților maghiare din România; dezinformarea „Ținutul Secuiesc – Tibetul României”, concepută împreună cu László Tokes și diversiunea reînhumării scriitorului fascist și antisemit  Jozsef Nyiro, concepută în scopuri electorale, desfășurată în paralel cu o acțiune de intoxicare a autorităților române.

Printre scopurile recentului scandal József Nyírő se numără, foarte probabil, intenția unei noi marcări politice și culturale a „Ținutului secuiesc” precum și de înființare a unui loc de pelerinaj pentru mișcările neofascist-hungariste din România.

În ianuarie 2000, László Kövér a fost ales președinte al Fidesz în locul primului ministru Viktor Orban, renunțând la postul de ministru coordonator al serviciilor secrete. Reacțiile opoziției au fost elocvente: László Kovács, preşedintele Partidului Socialist Ungar, a fost deosebit de tăios apreciind că „Plecarea lui László Kövér din funcţia de ministru este un fapt îmbucurător, pentru că este mult mai bine dacă serviciile secrete nu vor mai fi în mâna unui politician care, în mod evident, este dominat de patimi şi are înclinaţii spre ură„.

În iulie 2010, László Kövér este ales ca președinte al Parlamentului Ungariei în locul lui Pal Schmitt, care devine președintele Ungariei. (Ulterior Schmitt va demisiona fiind acuzat și dovedit de plagiat.)

În calitate de președinte al Parlamentului ungar, László Kövér face declarații care sunt considerate de Slovacia „veritabile declarații de război”.

La 12 martie 2011 ține la Târgu-Mureș un discurs care reprezintă o incitare, prin manipulare, a radicalilor din Consiliile Naționale Secuiești pentru obținerea autonomiei pe criterii teritoriale. Declarațiile au fost  menite să inducă ideea legitimității autonomiei teritoriale pe bază etnică, „nu numai ca un drept legal, ci ca pe unul divin! „Ungaria va sprijini obținerea autonomiei Ținutului secuiesc”, a susținut Kövér. „Ceea ce vrea Consiliul Național Secuiesc este moral, legal și corect!”

Recent, la Odorheiu Secuiesc, președintele parlamentului ungar a jignit grav Guvernul României care s-ar fi purtat „neprietenos, agresiv și barbar”. În fapt, autoritățile române nu făceau altceva decât să încerce, puse în fața faptului împlint, contracararea acțiunii, concepută în scopuri vădit electorale, dar nu numai, a reînhumării lui Jozsef Nyiro. Faptul că acesta, scriitor popular între cele două războaie mondiale, avusese o activitate iredentist-revizionistă, fascist-hungaristă, în linia partidului Crucile cu Săgeți, și virulent antisemită era de notorietate în Ungaria, iar guvernul Fidesz și László Kövér o cunoșteau foarte bine.

Bine ați revenit în România, pentru a tulbura viața ei politică internă și pentru a dezbina maghiarimea de pe la noi și partidele ei! Vă rugăm, stimate László Kövér, președinte al Parlamentului Ungariei, să ne scuzați că n-am găsit pentru dumneavoastră scheletul acelui cal alb pe care Horthy, în  septembrie 1940, a intrat în Transilvania ciuntită. Tare bine v-ar fi stat călare pe el! După care l-ați fi putut reînhuma…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s